Over ons...

 

We zijn een jonge onderneming gestart in de lente van 2022 en gelegen in Zoersel in de Voorkempen van Antwerpen.

 

Het begon allemaal met het idee dat we onze landbouwoppervlakte efficiënter zouden kunnen gebruiken door in de hoogte te werken;

namelijk Verticale landbouw. Op die manier is er qua landbouwoppervlakte een hogere voedselopbrengst per vierkante meter.

Zo wordt er ook veel Efficiënter omgegaan met het waterverbruik dat bedoeld is voor de kiemgroenten; we geven elk zaaibakje genoeg Regenwater met voedingsstoffen totdat alles opgenomen is door de kiemgroenten vooraleer we ze opnieuw water geven. Dit voorkomt het grote verlies van water dat over een traditionele landbouwoppervlakte wordt besproeid, waarbij ongeveer 80-90 procent de grond in trekt en de groenten niet meer bij kunnen. Dit is een groot verlies.

De sleutel tot een zekere toekomst is om Duurzaam om te gaan met onze grondstoffen.

Zeker nu in een veranderend klimaat, waarbij extremen vaker voorkomen vinden we het cruciaal dat we daarom onze manier van voedselproductie dienen aan te passen om nu en in de toekomst ons voedsel tegen betaalbare prijzen te kunnen blijven garanderen.

 

De productie van onze kiemgroenten gebeurt binnen, afgeschermd van de buitenwereld, zodat we het hele jaar door hetzelfde klimaat kunnen simuleren en dezelfde kiemgroenten kunnen garanderen. We zijn daarom niet seizoensgebonden en/of prijsafhankelijk van het seizoen.

Ook worden onze oogsten niet beïnvloed door extreme weerfenomenen, zoals teveel regen, te koud, te warm, te droog enz...

Nergens worden tijdens de cyclus pesticiden, insecticiden en kunstmeststoffen toegepast, omdat alles alreeds afgeschermd is.

 

We beschermen onze kiemgroenten alsof het baby's zijn, want in de wereld van de groenten zijn ze het ook.

'We only have one Earth, so let's make her count...'

Ʌverde

 

Jordi Fernandez Gonzalez heeft langs vaderzijde Spaanse roots en heeft gekozen voor de naam Averde, omdat het in het Spaans namelijk betekent:

-Naar Groen (NL)

-Towards Green (ENG)

 

 ' Ik geloof sterk in het idee dat duurzame voedselproductie de sleutel is voor een gezondere Aarde en een gezondere wereldbevolking. '

Jordi